Русенци се оплакаха от неносене на маски в обществения транспорт

2
Приемна за граждани проведе днес зам-областният управител Синан Хебибоб
Приемна за граждани проведе днес зам-областният управител Синан Хебибоб

Приемна за граждани проведе днес зам-областният управител Синан Хебибоб

Жители на Русе се жалваха от проблем, касаещ много квартали в града от няколко седмици, а именно прекъсващото или дори липсващото на места улично осветление. Особено голямо внимание беше обърнато на факта, че част от най-централните улици и райони в града остават неосветени в нощните часове и това в комбинация с разбитите тротоари е предпоставка за инциденти. Гражданите се притесняват, че вече сме в есенно-зимния сезон, и има чести валежи и паднали листа по улиците, които са изключително хлъзгави в мокро време. Скоро идва зима, а тези площи остават все така неремонтирани, което респективно означава, че пешеходците ще трябва да или да се движат по уличните платна или да газят в калта по натрошените плочки останали от „бившите“ тротоари. Официални жалби са подавани в общината още преди месеци, но отговорът, който жалбоподателките са получили е незадоволителен за тях, а не са предприети и никакви мерки.

Русенци търсеха съдействие за намиране на работа в по-безопасна среда и се оплакваха от нарушения на противоепидемичните мерки на обществени места, в частност – градския и междуградски транспорт. Става дума за неносене на защитни маски.

Заместник областният управител ще насочи жалбите към съответните отговорни органи, увериха от областна администрация.

Областният управител на Русе Борислав Българинов провежда приемен ден за граждани всеки вторник от 14.00 до 16.00 часа. Записването става предварително на телефон 082/ 812 223.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари