Русенци са много претенциозни и едва ли ще искат да живеят в изоставено училище!

1
Ще има ли кой да живее в бившето училище в Средна кула
Ще има ли кой да живее в бившето училище в Средна кула Видео: КИС 13

Изоставената сграда на училище "Св. Кирил и Методий" в русенския квартал "Средна кула" ще се ползва за настаняване на хора с жилищни нужди.

Това реши днес Общинският съвет.

Училището е закрито от 8 години и при съгласие на Министъра на образованието и науката, предназначението му ще бъде променено от "комплекс за образование" в обект "за жилищни нужди". Става дума за хора, които не могат да си позволят да живеят на свободен наем.

Иво Пазарджиев обаче се оказа скептичен, относно това дали русенци ще искат да живеят в тази сграда, тъй като са претенциозни и имат изисквания за квартал, етаж, както и жилищата да са ремонтирани.

От Регионалнотпо управление на образованието в Русе Росица Георгиева са изразили своето становище, че нямат нищо против да бъде променено предназначението на сградата.

Повече от 200 са семействата, които чакат жилище като крайно нуждаещи се, изтъкнаха от Община РусеОбщински съветници обаче предложиха да се разгледат и други варианти за използване на сградата освен за настаняване на нуждаещи се.

Закритата преди 4 години гимназия по зърнопреработване също беше предложена за промяна на предназначението. Точката обаче беше изтеглена за обсъждане от общинската администрация.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари