Русенци продължават да шофират пияни и дрогирани

4
5 досъдебни и бързи производства са образувани срещу водачи на МПС в Русе
5 досъдебни и бързи производства са образувани срещу водачи на МПС в Русе Снимка: Dunavmost, архив

5 досъдебни и бързи производства са образувани срещу водачи на МПС в Русе

На 4 април около 08:40 ч. в с. Басарбово на ул. Царевец, служители от Първо РУ са спрели АТВ с марка „Хонда“, без поставени регистрационни табели, с водач 48-годишен мъж. При последвали справки от изпратен на място екип на пътна полиция е изяснено, въпросното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в страната. Констатираното от униформените е документирано, случаят е предаден на разследващ полицай и е образувано досъдебно производство по чл.345 от НК.

На 5 април около 01:00 ч. в гр. Русе на ул. Борисова от екип на Първо РУ е бил установен лек автомобил с марка "Пежо 106" с водач 19-годишен русенец. При проверка на автомобила е установено, че поставените регистрационни табели с русенски номер, са издадени за друго превозно средство - лек автомобил с марка "Ситроен". Случаят е предаден на екип на пътна полиция, които са го документирали и предали на разследващ полицай, който е образувал досъдебно производство за престъпление по чл.345 от НК.

На 2 април около 19:50 ч. екип при сектор „Пътна полиция“ е изпратен на сигнал за пътен инцидент с два автомобила на бул. "България", на около 200 м. преди разклона за с. Басарбово. При отиване на указаното място униформените установяват, че катастрофата е настъпила между лек автомобил с марка "Мерцедес", управляван от 33-годишен мъж и лек автомобил "Шкода“, с водач на 57 г. Двамата мъже са изпробвани от полицаите са употреба на алкохол и наркотици, при което техническите средства са отчели на по-възрастния 0,7 промила алкохол в издишания въздух, а на другия 1,33 промила, като проверка за наркотични вещества и техни аналози на 33-годишния е била с положителен резултат за употреба на канабис. Установеното от полицаите е документирано. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 33-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 и за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На 3 април около 08:05 ч. пътни полицаи са изпратени в с. Червена вода на ул. Георги С. Раковски по сигнал за ПТП. Там от служител на Второ РУ е бил установен автомобил с марка "Фолксваген Венто", управляван от 25-годишен, който се бил блъснал в палет с бетонни блокчета. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство и то е отчело 1,37 промила в издишания въздух. Случаят е документиран, мъжът е бил задържан и конвоиран до болницата, където пред медицинско лице е отказал кръвна проба. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу 25-годишния е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал. 1 от НК.

На 3 април около 03:15 часа, в Русе на кръстовището между бул. Липник и ул. Чипровци, пътни полицаи са извършили проверка на лек автомобил с марка „Мерцедес“, при която установяват, че водачът /51 г./ е седнал зад волана в нетрезво състояние. Пробата с техническо средство е отчела 1,90 на хиляда. Мъжът е бил задържан и конвоиран до болница, но там е отказал да даде проби за изследване. По случая, срещу 51-годишния водач, е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари