Русенци извървяха над 1 000 000 крачки

0

Инициативата "Движи се пеша" се проведе в града

Десетки русенци се включиха в състезанието за най-много изминати крачки „Движи се пеша“, като извървяха над 1 000 000 крачки. Турнирът бе част от инициативите, организирани от Община Русе по случай Седмицата на мобилността (16 – 22 септември), уточниха от общината. 

Най-много крачки бяха изминати от Лилия Георгиева – 159 237. След нея се класираха Мирослава Цветкова и Гено Митев със съответно 141 478 и 133 805 крачки, изминати за седмица.

„Щастлив съм, че допринесохме за по-високата физическа активност на русенци. Общият брой на изминатите крачки показва, че Русе е спортуващ град“, каза заместник – кметът Димитър Недев. Той връчи предметни награди на класираните до десето място.

По време на срещата участниците в състезанието имаха възможност да зададат въпроси, свързани с движението в града. Те научиха повече за разработвания в момента Генерален план за организация на движението. Целта му е да служи като инструмент на общинската администрация за взимането на ефективни и оптимални решения относно градската мобилност и инфраструктура.

На въпрос за подобряване на преминаването по пешеходните пътеки Димитър Недев обясни, че в момента Община Русе разработва заедно с РУ „Ангел Кънчев“ пилотен проект на иновативен светофар, който ще засича със сензор и ще пропуска преминаващите пешеходци. По този начин ще се избегне излишното изчакване на превозните средства.

Европейската седмица на мобилността е годишна инициатива на Европейската комисия за устойчива градска мобилност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    1
    Льольо
    Града сте оправили, та за крачките сте се захванали. Още малко ви остана, мерете крачките до предстоящите избори за кмет.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари