Русенци даже не могат да си позволят и кренвирши да ядат

3
Русе се превърна в град на излитащия дух!
Русе се превърна в град на излитащия дух!

Днес, 23 март 2017 г., четвъртък, на заседанието на Общински съвет - Русе Мариян Димитров направи питание/изказване за проекта за намаляване с 2 лв. на цената на абонаментните карти за  учащи се.

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

Правя изказване относно проекта за намаляване с 2 лв. на цената на абонаментните карти за учащи се.

Предвид зловещите демографска криза и бедност обхванали Русе, всяко намаление на цената на абонаментните карти за учащи се, студенти и докторанти в обществения транспорт е добре дошло, пък ако ще то да е само 20 ст.

Предложение за съществено намаляване картите на учащи се и пенсионери направи общинският съветник адв. Венцислав Великов през февруари 2016 г., което беше лекомислено отхвърлено от мнозинството на ГЕРБ. Пак мнозинството на ГЕРБ отхвърли и подобно предложение на Местна гражданска инициатива през ноември 2016 г.

Такива предложения съм правил и аз на всяко годишно обсъждане на проекта за бюджет на Община Русе. След всяко мое предложение кметът Пламен Стоилов не пропускаше да ме обвини, че съм некомпетентен и популист. Радвам се, че той най после е осъзнал грешката си и е започнал да мисли правилно. За това променено негово и на администрацията му мислене им трябваше няколко години време и предстоящите избори, за да направят опит да излъскат потъмнелия имидж на партия ГЕРБ.

Какво получават учащите се и техните родители – 2 лв. намаление за 900 карти средно на месец или общо 1800 лв. на месец от бюджета на Община Русе и това в община където законно изтичат на час по 2000 лв. от обществени поръчки!

Намалението на картите не е с %, а само с 2 лв. и е поредната кметска демагогия.

Какво ще правите след време, ако превозвачите вдигнат цената на картите?

Отново ли ще променяте наредбата? Това е нормативен документ, а не са записки от оперативка!

Твърдите, че исканото намаление се основава на принципите на равнопоставеност и недопускане на дискриминация, но точно така дискриминирате децата от бедни семейства, които поради липса на средства не ходят на училище.

Друг вид демагогия е твърдението на кмета Пламен Стоилов по време на приемането на бюджета, че му обяснявали едва ли не, че русенци ядели само кренвирши и ходели с празни джобове, и са бедни, което било обида за него като русенец.

За такива като Вас, кмете Христо Смирненски е написал незабравимата „Приказка за стълбата“, защото русенци даже не могат да си позволят и кренвирши да ядат. Русе се превърна в град на излитащия дух!

Ако сте убедени, че в Русе няма бедни хора, защо тогава отказвате да внесете предложението ми всички пенсионери и ученици с доходи на член от семейството под 314 лв. – изключително занижената линия на бедност в България, да пътуват безплатно с обществения транспорт? Това ще бъде истинската социална придобивка, а не поредната предизборна демагогия! Така ще подпомогнете ефективно и тролейбусния превозвач „ЕГГЕД – Русе“, който сте на път да фалирате!

Вярвам в русенци, те може да са бедни, но са хора с достойнство и няма да си продадат гласа за 2 лв.!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари