Русенско училище е отличено за иновации в образованието

2
Това обяви Мария Габриел
Това обяви Мария Габриел

Русенско училище е отличено за иновации в образованието.

Първо частно училище „Леонардо да Винчи“ в Русе е сред четирите отличени български училища.

Това стана по време на церемонията, на която българският еврокомисар Мария Габриел стартира инициатива, свързана с образованието и иновациите – Европейска награда за иновативно обучение в рамките на програма „Еразъм+“, съобщиха от Отдел "Преса и медии" на Представителството на ЕК в България.

Отличието е за иновативни преподавателски практики, както и за работата на учителите и техните училища, участващи в проекти за европейско сътрудничество. Всяка година наградата ще има различен тематичен акцент. Темата на тазгодишното издание е дистанционното и смесеното обучение.

Останалите български лауреати , СУ „Екзарх Антим Първи“ – Казанлък, Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“ – Враца и Професионална гимназия по електротехника и електроника „Константин Фотинов“ – Бургас. Подборът на носителите на наградите e осъществен от националните агенции по „Еразъм+“.

Мария Габриел е посочила, че професията на учителя е призвание, мисия и задача. Трябва да дадем на учителите вниманието, което заслужават, е казала тя, като е отбелязала, че наградените проекти показват какво може да се постигне, когато се обединим, обменяме различни гледни точки, практики и се учим един от друг. Тя е благодарила на националните агенции по програма "Еразъм+" за тяхната работа при подбора на проекти и е коментирала, че самата организация на Европейската награда за иновативни преподаватели е пример за отлично сътрудничество.

Европейската церемония по награждаването на лауреатите ще е на 20 октомври 2021 г. в Брюксел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари