Русенският университет стартира инициатива за професия „Човешки ресурси“

1
Кампанията е реално проявление и пример за печеливша ситуация за бизнеса и всички участници
Кампанията е реално проявление и пример за печеливша ситуация за бизнеса и всички участници Снимка: Русенски университет

Кампанията е реално проявление и пример за печеливша ситуация за бизнеса и всички участници

Днес, 23.03.2023 г., в Русенския университет бе даден старт на инициативата HR: Rush for practice, чиято цел е да подготви студентите от Факултет „Бизнес и Мениджмънт“ за професията специалист „Човешки ресурси“ (ЧР), чрез решаване на реални казуси.

От името на ректорското ръководство и академик Христо Белоев – ректор на Русенския университет, доц. д-р Калоян Стоянов, директор на Кариерния център на Университета, поздрави участниците и пожела успех в работата им. Доц. д-р Емил Коцев, ръководител на екипа на Русенския университет даде старт на проекта, а Цветелин Георгиев, представител на Pleggi и ментор на студентските екипи, разясни условията и даде думата за представяне на участващите фирми.

В рамките на един месец, студентите сформират екипи по двама и трябва да изпълнят "Предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции на съществуващи компании, използвайки платформата Pleggi".ЧР екипите ще търсят кандидати на база критериите по заданието за съответната позиция, с което ще подпомогнат компанията в нейния подбор, ще развият много нови умения и ще „влязат в обувките“ на ЧР специалистите.

Ползите за участващите компании ще бъдат, че ще получат информация за всички кандидати, набрани от студентските HR екипи, както и доклади с конкретни действия, анализи и използвани методи по заданието, придружени от предложение за нова обява за конкретната позиция спрямо поколение Z. Участието им в инициативата ще им донесе брандирани материали в социалните мрежи.

Кампанията е реално проявление на диалога Университет – Бизнес и е пример за печеливша ситуация за всички участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Русчук
    Предлагам Павликенския кУрифей да открие нова специалност "Готвач в американски космически кораб". Тъкмо ще е в унисон с дейността на НАТО.
  • 6
    2
    Иван
    пореден напън и цирк за привличане на студенти.
  • 5
    1
    Ами
    Тези хора се чудят какво да изсмучат от пръстите си, че да зарибят студенти. Не им се вържете на номерата млади хора, само приказките им са големи, а обучението им е никакво.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари