Русенският приют се "пръска"

0
Капацитетът е вече запълнен, а не е дошъл месец декември
Капацитетът е вече запълнен, а не е дошъл месец декември Снимка: TVN

Капацитетът на приюта на „Каритас“ „Добрият самарянин“ в Русе вече е запълнен, съобщава управителят му Стефан Стефанов, предаде TVN.

Капацитетът на социалното заведение от 60 души е надхвърлен, в момента в него са настанени 65 души, а тепърва предстоят най-тежките месеци на годината, подчерта г-н Стефанов. По думите му, в най-тежките зимни месеци на годината, в „Добрият самарянинподслон намират и по 85-90 души.

Обитателите на приюта получават храна три пъти на ден – закуска, обед и вечеря. Те са разпределени в стаи, но при нужда в помещенията се  добавят легла за новите гости. Персоналът им помага да си извадят дори и нови лични документи при нужда. Засега приютът разполага с необходимите средства, за да посрещне нуждите на хората.

През декември хората в приюта се увеличават драстично и започват затрудненията с тяхната издръжка. Бездомниците се чувстват много добре тук, разказва Станка Василева. Жената е доволна от всичко, най-вече от храната в приюта. Тя допълни, че обитателите от приюта се надяват, че отново ще се намерят милостиви русенци, които да помогнат в най-тежките зимни месеци, които предстоят.

Източник: TVN
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари