Русенските гербери са в трескаво очакване кого ще им спуснат от София за водач на листата

0
Вече се спряга името на предишния водач – Красен Кралев
Вече се спряга името на предишния водач – Красен Кралев Снимка: Фейсбук

Русенските гербери са в трескаво очакване кого ще им спуснат от София за водач на листата за предстоящите избори на 11 юли

 Вече се спряга името на предишния водач – Красен Кралев, който явно отново ще разчита да влезе в парламента не от родната му Варна, а от Малката Виена – Русе.

От отлично информиран източник БРЯГНЮЗ научи, че в крайна сметка вече е ясна челната тройка на листата на ГЕРБ в Русе: водач – Красен Кралев, втора – Алисе Муртезова, трета - Десислава Атанасова.

Междувременно името на парламентарното острие на ГЕРБ Десислава Атанасова, която започна партийната си кариера именно от Русе, бе спрегнато като възможен вариант да оглави областната организация, но впоследствие в София било решено да се даде път на младите. Така изгря звездата на 21-годишния студент по право Георги Кръстев. Атанасова остава водач в Разград, а за Русе ѝ е отредена ключовата роля на регент. „Деси ще му помага“, нареди Бойко Борисов при представянето на Кръстев в София.

Включването на административния директор на болници „Медика” Алисе Муртезова на второто място в листата няма да изненада никого, защото тя е от новите, но утвърдени вече имена в партията, с натрупан опит като общински съветник и бивш депутат в 45-ото Народно събрание.

Твърдият електорат на ГЕРБ в града бе разтревожен от още една номинация за водач на листата на предстоящите избори – тази на Румен Христов. Името на националния лидер на сините бе посрещнато с противоречиви чувства, въпреки че се води за местен кадър. Русенските симпатизанти на бившата управляваща партия се надяват слухът да се окаже блъф. „Нито мога да отрека, нито мога да потвърдя това, защото нямам точна информация” – каза общинският лидер на СДС-Русе Станимир Станчев.

Без място в листата е възможно да остане и самият Станчев, който на априлските избори стана трети по преференции. „Има голяма вероятност да не вляза – заяви той за БРЯГНЮЗ. – Това ще се реши днес, когато ръководството ни ще се събере, за да определим кой ще е кандидатът ни”. По информация на вестника, за мястото на коалиционния партньор в листата на ГЕРБ-СДС щяла да бъде предложена млада активистка от сините редици в Русе.

Като кандидат-депутат ще бъде включен и новият областен координатор Георги Кръстев.

Със сигурност точното подреждане на имената ще стане известно до края на седмицата, тъй като крайният срок за регистрация на листите в РИК е 6 юни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари