Русенски ученици се запознаха с работата на Областна администрация

0

Днес, 12.05.2016 г., се проведоха поредните Дни на отворените врати в Областна администрация Русе с ученици и преподаватели от ПГИУ „Елиас Канети“.

Те бяха приветствани с добре дошли в администрацията от г-н Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, който ги посрещна в своя кабинет. Той призова учениците  да вярват в себе си и да останат в България, където да реализират своите умения и знания. Г-н Станчев каза още, че Областна администрация Русе е отворена винаги за младите хора и техните иновативни идеи.

По-късно възпитаниците на ПГИУ „Елиас Канети“ направиха информационна обиколка в администрацията и се запознаха с функциите и правомощията на Областния управител, които им бяха представени от г-жа Пенка Попова – началник отдел „Административен контрол и регионално развитие“.

По време на срещата бяха засегнати теми свързани с най-трудната част от работата и управлението на Областния управител, състоянието на спортните зали в града, плановете за стопанисването и запазването на къщата на Елиас Канети, кандидатстването на Областна администрация Русе по различни програми

и проекти и др. теми свързани с развитието на региона.

В Дните на отворени врати днес се включиха 27 ученика от ПГИУ „Елиас Канети“.

През септември 1883 г. Анна Винтер открива русенското немско практическо търговско училище, залегнало в програмата си обучение по счетоводство, търговска кореспонденция, стенография и др., с което всъщност поставя началото и на икономическото образование в крайдунавския град.

Като наследник на Немската търговска гимназия в града, ПГИУ „Елиас Канети“ се е превърнала в едно от емблематичните училища за Русе и лидер в икономическото образование в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари