Русенски педагози бяха удостоени с наградата "Неофит Рилски"

2
Отличието се дава всяка година от Министерството на образованието за високи постижения
Отличието се дава всяка година от Министерството на образованието за високи постижения Видео: Русе Медиа

Отличието се дава всяка година от Министерството на образованието за високи постижения

Областният управител Борислав Българинов заедно с кмета на Община Русе Пенчо Милков и началника на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева наградиха осем педагогически специалисти от крайдунавския град с отличието „Неофит Рилски“. То се дава от Министерството на образованието и е за високи постижения в сферата на преподавателската дейност.

През последните години духовното беше оставено някак назад… Всичко е важно и всичко трябва да се развива в тази страна, но сега трябва да работим още по-активно за възпитанието на децата и тяхното образование. От това зависи просперитета на България, в която достойно място трябва да заемат грамотните, образованите и интелигентни хора.“, заяви Българинов. „Вашата професия е призвание и тя е сред показателите на нивото на образователната политика.“, допълни още той.

Областният управител благодари на учителите и им пожела здраве, енергия и вдъхновеност.

Всички отличени преподаватели получиха и грамота от областния управител за съществен принос за развитието на образованието в Русенско. Наградените са: директорите на ОУ „Любен Каравелов“, Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“, Национално училище за изкуства „Проф. Веселин Стоянов“, Средното училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, както и на Детска градина „Чучулига“ съответно Веселка Николаева, Мариана Гъркова, Камелия Денчева, Мария Дуканова, Искра Иванова и Скарлет Гвоздейкова.

Отличия бяха присъдени и на две учителки. Става дума за Марияна Пенчева-Байчева, преподавателка в ОУ „Иван Вазов“ и Цецка Маркова-Енчева от немската гимназия.

Със заповед на министъра са отличени общо 249 учители, като 140 от тях са предложени от регионалните управления на образованието в някоя от 28-те области. Сред наградените има български учители и в чужбина – Гърция, Русия, Кипър, Турция и Испания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари