Русенски културист ще се състезава за титлата "Мистър Олимпия"

3

Радослав Ангелов е вторият българин, който ще стъпи на сцената на най-престижното състезание в света на културизма!

Той ще се подвизава в категорията до 212 паунда, в която конкуренцията е доста сериозна, както се видя от тазгодишната Олимпия в Орландо, пише bodyconstructor.com.

Подробностите около състезанието все още не са ясни, но ние вече ги очакваме със затаен дъх и пожелаваме успех на нашия атлет. 

В момента носителят на титлата в категория "212" е Шон Кларида.

Мистър Олимпия е най-престижният турнир в света на бодибилдинга. Провежда се ежегодно и е под егидата на Международната Федерация по Бодибилдинг и Фитнес, като негов създател е Джо Уайдър. За пръв път надпреварата се провежда на 18 септември 1965 година, в Ню Йорк, а победител в нея става Лари Скот – това е първата от двете му поредни титли Мистър Олимпия.

Рекордът за поредни победи е 8, като постигналите го са Лий Хейни (от 1984 до 1991 година) и Рони Колман (от 1998 до 2005 година). След тях е Фил Хийт, който има 7 титли, в периода от 2011 до 2017 година.

В уикенда, в който се определя носителят на титлата Мистър Олимпия, се провеждат и паралелни надпревари за Мисис Олимпия, Фитнес Олимпия и Фигура Олимпия.

Радослав Ангелов е на 30 години. Занимава се активно с културизъм от 12 години. Участвал е в редица национални и международни състезания. 

Спечели своята професионална карта на състезанието от веригата Bros Pro Qualification, което се проведе в “Рикох Арена” в Ковънтри през 2018 година.

Заслужено стигнах до този успех. Вече мога да участвам на турнири за професионалисти, да бъда част от най-голямото събитие в този спорт - “Мистър Олимпия”.

"Всичко стана случайно, Lafamilia wear ми подхвърли, че мога да участвам на това състезание. Започнах подготовка. На турнира участвах в категория Middleweight и станах първи, а с това спечелих право да се състезавам и в Overall category, където се изправих срещу по-тежки състезатели, но отново победих”, заяви тогава Ангелов пред Sportal.bg.

Все още не съм си поставял конкретни цели, ще оставя нещата да се наредят. Ще направя дебют в професионалния културизъм, когато се почувствам напълно готов”, добави младият състезател преди 2 години.

Русенският състезател спечели също и балканска титла по културизъм, в категория до 70 кг. през 2013 година. Първенството се проведе на 27 и 28 април в Пловдив. В него се включиха над 100 състезатели от всички балкански държави.

Следващото му участие бе на Европейското първенство, което ще проведе от 9 до 12 май в Кишинев, Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари