Русенски ентусиасти почистиха маршрута между хижите "Здравец" и "Минзухар"

0
Маршрута почистиха от нападали клони, обрасли храсти и счупени дървета активисти към сдружение ВелоРусе
Маршрута почистиха от нападали клони, обрасли храсти и счупени дървета активисти към сдружение ВелоРусе

Маркировката по трасето е със син цвят, като в по-голямата част по него се движи в просторна липова гора, а последните 300 метра преди хижа Минзухар се пресича стръмна ливада, където на по-неопитните може се наложи да бутат велосипедите, напомнят от ВелоРусе, цитирани от Русе Нюз.

От там допълват, че и двете хижи имат асфалтови връзки с Образцов Чифлик, което дава възможност за кръгови маршрути, а хижа Здравец има асфалтова връзка и с вилната зона Касева Чешма, чрез жп прелеза, отворен само за пешеходци и велосипедисти.

От сдружението изразяват съжаление, че не са успели да намерят подходяща велосипедна връзка между езерото край Николово и хижите, така че да се избегне черния път покрай вилната зона между лесопарка и кв. Касева чешма.

Местността към хижите от ез. Николово е изключително обрасла и буквално заключена от растителност, а старият път от южната страна на Чифлишкото езеро от Лесопарк Липник към ез. Николово е също непроходим.

От ВелоРусе изразява надежда, че в новия подробен устройствен план на парковата зона на Лесопарк Липник ще бъде предвидено прочистването на тези маршрути, както и тяхната поддръжка, за да може да се развие като безопасен и атрактивен велосипедния маршрут от Лесопарка към хижите Минзухар и Здравец, и оттам през Касева чешма към гр. Русе.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари