Русенската детска опера представя "Рицарски поход"

1

Повече от 30 деца участват в оперното представление 

Тази неделя, в 19:00 часа на Голямата сцена на Доходното здание, повече от 30 деца от русенската детска опера заедно със солисти, хор и оркестър на Държавна опера  Русе ще представят "Рицарски поход". 

Невероятната, дълбока и емоционална история на това предание, достигнало до нас и пресътворено с изразните средства на музиката, е затрогващо пресъздадено от безкрайно талантливите русенски деца и двамата солисти - Добромир Момеков и Борис Луков. Възприемането на света и ценностите през призмата на чистия детски свят се утвърждава чрез силата на християнската вяра, а контрапункт на тази сюжетна линия са тъмните страсти и пагубната алчност на един баща. 

Единственото оперно произведение на американския композитор Карл Волрат беше изпълнено за първи път в Европа именно в Русе на 12 юни тази година! 

Роденият в Ню Йорк през 1931 година композитор Карл Волрат, който твори предимно в областите на симфоничната и камерната инструментална музика, е привлечен от необичайната история на детските кръстоносни походи от късното Средновековие. Така той създава своята единствена опера, в която участват като солисти и хористи десетки деца. Трогателни са картините на религиозен фанатизъм, на отчаяние и страдание, на неподправено упование в Бога, на вярност и приятелство, които контрастират с житейската действителност, белязана с корист, сребролюбие, предателство и жестокост. 

Режисьор на спектакъла е Пламен Бейков, а диригент - Димитър Косев. Музикален ръководител на Русенска детска опера е Свилен Димитров. Участват Хор и оркестър на Държавна опера - Русе. 2 октомври, неделя,  от 19:00 часа в голямата зала на Доходното здание! Билети на каса "Опера" и на www.ruseopera.com.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари