Русенска състезателка стана шампионка на турнира “Млад Олимпиец”

3

13-годишната Анита Петкова пребори конкуренцията на националния турнир по тенис на маса в Горна Оряховица

На 16 и 17 октомври в Горна Оряховица се проведе първи етап от националния турнир “Млад Олимпиец” до 15 години.

Представителите на УСШ Русе и Дунав Русе са водени от треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев, съобщиха от СКТМ “Дунав” .

В първия ден се състезаваха кадетите Берк Рида, Роан Гочев и Атила Пламенов. И тримата преодоляха предварителните групи. За влизане в първите шестандесет Берк Рида загуби оспорвано от Виктор Димитров /Комфорт Варна/. Атила и Роан спечелиха и своите мачове. В крайна сметка завършиха Роан – тринадесети и Атила петнадесети.

В неделния ден се състезаваха момичетата – Анита Петкова, Лила Лъвчиева, Дзиаин Ванг , Мелиса Неджиятиева и Ина Сярова. Анита и Лила спечелиха своите групи. Дзиаин Ванг стана втора след Емануела Дончева /Комфорт Варна/, както и Мелиса Неджиатиева. Ина Сярова не успя да прескочи предварителните групи. Анита Петкова спечели турнира, като на финала победи представителката на “Роса – 1 ” Попово Стела Атанасова с 3:2 гейма. Дзиаин Ванг загуби на полфинала от Атанасова с 1:3, а Лила Лъвчиева също загуби от Атанасова на четвъртфинал с 1:3. Ванг направи изключителни победи над считана за фаворитка Веда Ниазиева /Роса – 1/ и талантливата Полина Енчева от “Комфорт” Варна.

С тези резултати състезателките на Дунав печелят първото място отборно.

Треньорите Петър Петров и Стефан Лъвчиев са изключително доволни от своите състезателки, като се има предвид, че те са на 13 години!

Следващата седмица – 23 и 24 октомври СКТМ “Дунав” ще бъде домакин на “Млад Олимпиец” до 13 години, където също ще се търсят призови класирания!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари