Русенска певица представя България в италиански конкурс

13
Анна-Мария се състезава и за наградата на публиката във Фейсбук
Анна-Мария се състезава и за наградата на публиката във Фейсбук

Анна-Мария се състезава и за наградата на публиката във Фейсбук

Младата русенска оперна певица Анна-Мария Спатарис е единствената българска участничка в италианския онлайн конкурс I Concorso Internazionale Lions di Canto Lirico Online.

Възпитаничката на Училището по изкуствата в Русе, която следва в Музикалната академия в Букурещ, се състезава и за наградата на публиката, която ще бъде определена чрез гласуване във Фейсбук.

Анна-Мария Спатарис участва с два видеоклипа, в които изпълнява Ария на Химена „De cet affreux combat… Pleurez, pleurez, mes yeux!“ от операта „Сид“ на Масне, и Ария на Манон „Sola, perduta, abbandonata“ от операта „Манон Леско“ от Пучини, пише Русе Медиа.

Гласуването в подкрепа на талантливата русенка, която е една от любимките на голямата българска певица Дарина Такова, става чрез лайк във фейсбук страницата на конкурса. Организаторите предупреждават, че не се приемат коментари или сърчица, а само палец към публикацията.

Срокът за гласуване е до 7 юли в 19 часа италианско време, или 20 часа българско време. Резултатите ще бъдат обявени на 8 юли. За победителя, който спечели най-много харесвания от публиката, ще бъдат организирани два концерта през пролетта на 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари