Русенка: Притеснявам се за мъжа ми, пие по 4 литра бира дневно

20
Бирата е алкохолна напитка и страничните ефекти бързо ще се почувстват: увреждане на черния дроб, панкреаса, почти винаги с хроничен гастрит
Бирата е алкохолна напитка и страничните ефекти бързо ще се почувстват: увреждане на черния дроб, панкреаса, почти винаги с хроничен гастрит

Кирилка Стефанова от Русе е притеснена за здравето на съпруга си, който пие всеки ден голямо количество бира

Това става ясно от нейна публикация в Здравето. Ето какво пише русенката: 

"Съпругът ми пие по четири литра бира на ден, става сякаш друг човек, агресивен е. Има ли риск бирата да увреди панкреаса и черния му дроб? Притеснявам се за здравето му, но все пак тя не е твърд алкохол. Някои дори я препоръчват за здрави бъбреци."

Специалистите обясняват, че съпругът на Кирилка Стефанова най-вероятно има алкохолно заболяване. Агресивността е нейното проявление. Със сигурност вече е развил и мастна чернодробна инфилтрация. Много хора смятат, че могат да си позволят две или три бутилки бира на ден, защото нищо лошо няма да се случи. Това е заблуда.

Бирата е алкохолна напитка и страничните ефекти бързо ще се почувстват: увреждане на черния дроб, панкреаса, почти винаги с хроничен гастрит. Чували сте със сигурност и за „биреното коремче”. Всъщност това е просто мастна тъкан. В крайна сметка бирата е много питателна, висококалорична напитка, а мазнините се отлагат в клетките.

Ако пиете бира постоянно, се развива хепатоза – отлагане на мастни капчици в чернодробните клетки. За тялото това е боклук, който пречи на продуктивната му работа.

Мъжете категорично отказват да признаят, че имат алкохолно заболяване. Ако алкохолната болест все още не е в напреднала форма, тогава функциите на черния дроб се възстановяват доста бързо, веднага щом човек спре да приема алкохол.

Може да се консултирате и с гастроентеролог, който ще ви препоръча лекарства, които подобряват функцията на черния дроб. За панкреаса е препоръчително да се направи курс с ензимни препарати, а за подобряване на здравето – сорбенти.

Но тези пациенти е трудно да се убедят да приемат лекарства. Така че, щ трябва да се потърси и добър психотерапевт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари