Русенка описа маршрута за влизане в града

7
Обстановката около "Дунав мост" в продължение на три дни създаде най-много проблеми на жителите на Русе, Мартен и Николово
Обстановката около "Дунав мост" в продължение на три дни създаде най-много проблеми на жителите на Русе, Мартен и Николово Снимка: Dunavmost

Открито писмо, публикувано в социалните мрежи, описа ситуацията на входно-изходните участъци в европейския ни град

"Ако пътувате от София, рискувате да се влеете в ужаса от камиони и коли още от Бяла. Ако идвате от Варна, Ви грозят две опасности - голямата дупка, изкопана до Симовата мелница и блокиран подход към международното шосе. Ако идвате от Силистра, за по-сигурно се отбийте през Николово, от там може и да успеете с повечко късмет", пише Галина Петрова в социалните мрежи.

И продължава с точни детайли за обстановката около "Дунав мост", която в продължение на три дни създаде най-много проблеми на жителите на Русе, Мартен и Николово. 

"Освен стотиците ТИР-ове, заемащи крайната лента и хвърлящи отпадъци край пътя като за световно, се вият опашки от леки автомобили на румънски туристи. В най-оптимистичния вариант те са в две колони, но подчертавам - оптимистичен вариант. Стълкновението към заветното ГКПП Дунав Мост се изразява в три лъча - от Международното шосе, от бул. Липник към Международното шосе и от бул. Тутракан откъм Захарна фабрика. Днес следобяд (вчера - бел.ред.) задръстването беше до Захарна фабрика, в една трета от бул. Липник, а за самото Международно - не проследих, защото рискувах да не се прибера обратно. Пътуването ми от Русе до Мартен продължи 2,5 часа".

Картината на разкопаните улици по ВиК - проекта също не е спестена и създадените около това неудобства допълват неприветливия образ на града ни.

"В къртичината, в която е превърнат градът ни, вече дори самите русенци не могат да се ориентират. Няма неразкопана улица. Ако намерите такава, не казвайте коя е, защото и нея няма да пожалят", завършва писмото си русенката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    Водач
    30 дни,1800 до 2000 тира, 37€ това са близо 2 000 000 на месец
  • 1
    9
    киро кюмюря
    След Бяла, свиваш Борово - Иваново - Средна кула...
  • 10
    8
    И, какво от това?
    Ежедневните констатации през тази 2022 г. - Русе с разкопаните улици по "Воден цикъл" и транспортните неуредици на границата с Румъния. Да, също и "пътят - убиец" в очакване да се строи новата АМ "Дунав". Търпим го хаоса в Русе, нали? Други предложения?
  • 8
    7
    Мнение
    Хиляда и осемстотин пъти Ви се обясни , че товарните превози могат да бъдат поети от железниците. Но поради тъпотия и алчност това не може да стане в България близките 100 години. За това - свиквайте.
  • 9
    6
    До № 5
    Ако прочетеш статията като хората ще научиш и имената на русенката.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари