Русенка: Не знам дали ваксините спасяват човешки животи, но знам че не правят хората по-добри

21
"Здравна система няма. Има зелени сертификати. И хора като мен, които не съществуват за Системата, защото не са имали благоразумието да умрат послушно и да влязат героично в ежедневната сводка за починалите от (или "с", не е ясно) Covid-19", споделя огорчена Ваня Хинкова
"Здравна система няма. Има зелени сертификати. И хора като мен, които не съществуват за Системата, защото не са имали благоразумието да умрат послушно и да влязат героично в ежедневната сводка за починалите от (или "с", не е ясно) Covid-19", споделя огорчена Ваня Хинкова Снимка: Фейсбук

Ваня Хинкова е обичана от русенци не само защото е дългогодишен приятел и почитател на книгите, а и защото любовта й към хората е очевидна. Дори и в трудните мигове

Винаги слънчева и усмихната, днес тя е огорчена от мракобесието, което се шири по българските земи и най-вече от грозните обиди и нападки между ваксинирани и  неваксинирани. Ето какво написа Ваня в личната си страница във фейсбук:

"Истината е, че на 12 декември 2020 година клинична лаборатория към Болница Медика ми взе 40 лв., в замяна на което получих финансов документ и приложен тест с установена положителна проба за Covid-19.

Истината е, че следващите 20 дни лежах в леглото си почти без да ставам, почти без да се храня, гълтайки тонове лекарства, дишайки с една трета от дробовете си, с температура, варираща между 35 и 37 градуса (в повечето случаи 35) и с осезаемото чувство за край. Защото аз съм астматик. Да, от онези, които "със сигурност ще умрат". Истината е, че не познаха.

Малко лирично отклонение: специални благодарности към всички мои добри фейсбук приятели, които тогава не намериха време да ме потърсят и да попитат как съм, добре ли съм, защо ме няма "online", макар сега да имат достатъчно време да хулят по стената ми. Отдавна разбрах, че ако не се оплачеш жив във ФБ колко си зле, никой всъщност няма да те забележи. Е, някои не сме ревльовци, да знаете!

Продължавам с истината.

Истината е, че в съседната стая, със същия безполезен документ, лежеше съпругът ми, също болен. И също така непризнат по-късно от Системата.

Истината е, че никой от РЗИ или друга правителствена здравна организация не ме потърси, за да провери спазвам ли така наречената "карантина". Е, спазвах я! Човек няма много избор, когато няма сили да си каже името, камо ли пък да излезе на разходка.

Истината е, че Коледата на 2020 година за мен и семейството ми нямаше нито Коледа, нито Нова година. Благодаря на всички "загрижени" за бъдещето на човечеството. С огромно съжаление трябва да Ви съобщя, че оцелях. Сега "един убиец на животи", един "средновековен", "необразован", "тъп", "мързелив" и "мракобесен" човек продължава да ходи по майката земя. Колко жалко, нали!

Истината е също, че други не оцеляха. И още няма да оцелеят. Защото истината е, че здравната ни система не работи. Здравна система няма. Има зелени сертификати. И хора като мен, които не съществуват за Системата, защото не са имали благоразумието да умрат послушно и да влязат героично в ежедневната сводка за починалите от (или "с", не е ясно) Covid-19.

Истината е, че стотици хиляди здравни работници у нас и по света отказват да се ваксинират насилствено. Защо? Нали са хора на науката? Хайде, кажете ми Вие, дето знаете всичко, истината!

Истината е, че страхът от смъртта се оказа най-големият страх на хората. Истината е, че няма значение колко книги си прочел, написал или издал, ако не осмисляш това, което минава през очите ти. Истината е, че всяко голямо зло започва с малки крачки в името на нечие "добруване".

Истината е, че ако целта е била да изправят хората един срещу друг ("разделяй и владей", стар принцип) разделяйки ги на "ваксинирани" и "неваксинирани", успяха. Сега сме един срещу друг. Семейства срещу семейства, родители срещу деца, братя срещу сестри, приятели срещу приятели... Е, щастливи ли сте?

Истината е, че нито един от Вас не е бил нападнат дори веднъж (физически или словесно) от мен, нито арогантно и безпардонно обиждан. Истината е, че никога не съм Ви казвала да не се ваксинирате или че сте глупави, щом го правите. Истината е, че в замяна на добрия тон от моя страна и единствено в защита на правото ми на свободно мнение (и воля да правя с тялото си, каквото преценя самата аз) получих точно това от Вас. Благодаря Ви!

Не знам дали ваксините спасяват човешки животи, но знам едно със сигурност - не правят хората по-добри.

Бъдете здрави!"

Ваня Хинкова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари