Русенка: Не искам 120 лева подаяние, а достойна пенсия!

6
Истината е, че никой през всичките години „демокрация“ не си мръдна пръста за пенсионерите. И всички заслужават нашето презрение
Истината е, че никой през всичките години „демокрация“ не си мръдна пръста за пенсионерите. И всички заслужават нашето презрение Снимка: Getty Images / архив

Питам се не ги ли е срам нашите политици.

Да се дърлят и обиждат по цял ден в парламента, докато народът е изправен пред битка за оцеляване. Пенсията ми е мизерна, нищо че сега ще получа по 120 лева подаяние за три месеца – нещо, което няма да ми оправи живота. Добре, ще си покрия някои сметки, ще си купя лекарствата и ще позакърпя бюджета. А след Нова година ще получавам по-малко пари. А токът ще скочи драстично, цените по магазините хвърчат буквално всеки ден. Ще трябва да гладувам и да мръзна на студено. Да ви кажа, омръзна ми тая орисия. Да си броя стотинките всеки ден и да се чудя как да вържа двата края, мляко ли да си купя, сирене ли. А вече гоня 80-те. Това ли заслужаваме ние, възрастните, които цял живот сме работили честно за тази държава. Не искам 120 лева три месеца, а искам достойна постоянна пенсия.

На този фон някакъв пореден спасител, накичен с обици и татуировки, който цял живот пее чалга, ходи с охрана и джипове и ми говори за морал и честна политика. Чудя се на акъла на българите, които се връзват на това поредно политическо недоразумение и подопечните му там Тошко и сие, по-невъзпитани от които никога не е имало в Народното събрание. Сякаш подбирани от кол и въже. Мая Манолова пък къде ли не овърша в политическата си кариера, но и тя ще ми говори за нов морал и промяна. Едва ли не е ново лице. Толкова ли сме безпаметни и защо позволяваме години наред да се гаврят с нас. А бъдещите спасители Асен Василев и Кирил Петков излизат по медиите вечно ухилени, сякаш всичката Мара втасала. ГЕРБ пък след толкова дългогодишно управление се държат сякаш ни лук яли, ни лук мирисали. Истината е, че никой през всичките години „демокрация“ не си мръдна пръста за пенсионерите. И всички заслужават нашето презрение.

Хора, пак идат избори, мислете за кого ще гласувате. Ако въобще ще гласувате. Аз този път мисля да пасувам. Вече на никого нямам доверие. Дори на „социалната“ партия БСП и нейната войнствена лидерка. Която докара Столетницата до под кривата круша и я нареди в миманса на последния парламент.

Венета Христова, Русе / Ретро.бг

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари