Русенец влиза в образа на Христо Ботев

4
Младият актьор и танцьор Ясен Попов ще се снима в „Последните 100 часа на Ботев“
Младият актьор и танцьор Ясен Попов ще се снима в „Последните 100 часа на Ботев“ Снимка: modelmanagement

Наскоро завършил ВИТИЗ и успешно изявяващ се на танцувалния подиум актьор е харесан за образа на Христо Ботев в новия филм на режисьора Максим Генчев с работно заглавие „Последните 100 часа на Ботев“.

На едва 26-годишния, роден в Русе Ясен Попов Генчев се спрял след наскоро проведен видеокастинг, в който са се престрашили да участват 15 актьори, сподели Монитор.

Има страхотно излъчване, много е пластичен, освен визуалната прилика е и много одухотворен! Има известна прилика с Милен Пенев, който преди години влезе в образа на Войводата във филма на Никола Корабов „Свобода или  смърт“ от далечната 1968-а“, пестеливо споделя Максим Генчев, който първоначално възнамеряваше да покани за тази роля Иван Юруков.

Съвсем наскоро Ясен Попов , който през 2016-а завърши специалността „Театър на движението Пантомима“  в класа на проф. Александра Хонг  бе харесан от режисьора проф. Иван Ничев за участие в най-новия му филм с работно заглавие „Старите кучета“ по сценарий на Юрий Дачев и Татяна Гранитова. В него играе ролята на Яни, който се записва за рейнджър , за да осъществи мечтата си да види света.

Засега режисьорът се въздържа да коментира други имена на артисти, които ще се включат в продукцията,за чийто сценарий Генчев е използвал написаното от Захари Стоянов.Финалът с гибелта на Ботев ще останел обаче отворен - петима щели да заредят оръжието си, но зрителите така и нямало да разберат откъде е дошъл фаталният куршум в челото на войводата.

Внезапно появили се пречки от финансово естество са отложили снимките , които трябваше да започнат тази есен, като планът е предвиждал заснемането на общи планове с дрон. По неизвестни причини бизнесменът, който в началото на лятото обяви готовността си да финансира с 300 000 лв начинанието се отеглил.

Нямам идея каква е причината, човекът внезапно взе да се дърпа, предложи да направим филм за Гоце Делчев или за Даме Груев, след което каза, че няма готовност…“, сподели Максим Генчев, който води преговори с други родни бизнесмени за спонсорство.

63-годишният ученик на проф. Азарян е категоричен, че все някак ще осигури финансирането , вярва че все още може да разчита на патриотизма сред младите актьори. Ориентировъчно е планирал сцените на битките с потерите да бъдат напролет, все още не е готов с името на актрисата, която ще пресъздаде образа на Венета Ботева.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари