Русенец ще преплува р. Самара в подкрепа на борбата срещу глобалното затопляне

4
Световният рекордьор Теодор Цветков се изправя пред ново предизвикателство
Световният рекордьор Теодор Цветков се изправя пред ново предизвикателство Видео: Bulgaria On Air

Световният рекордьор, момчето, което четири пъти спасява Богоявленския кръст – русенецът Теодор Цветков се изправя пред ново предизвикателство.

Този път той възнамерява да преплува река Самара в Русия в подкрепа на борбата срещу глобалното затопляне.

Теодор Цветков е непрофесионален плувец, който за три години спечели редица медали, постави световни рекорди и всички - с благотворителна цел. Сега има ново предизвикателство - преплуването на река Самара в Русия.

"Вземат различни участници участие, като и аз искам да участвам, защото се води като едно от най-трудните ултраплувания, защото се плува 5 дена и се плува около 36 километра на ден", каза той пред камерата на Bulgaria On Air.

Според него малцина се осмеляват да вземат участие в това състезание.

"Различното е, че не всеки може да се пусне в такова състезание, защото трябва да имаш психическата нагласа да плуваш по няколко часа всеки ден", допълни Теодор.

За целта на Теодор са му необходими 8 800 лева, за да се покрият таксата и разходите за участието му. Сумата е внесена за гласуване в Общински съвет.

"Ще се направи всичко възможно да бъде одобрена, ще говоря с фирми и спонсори, които да го подкрепим и мисля това да са няколко години подред. Русе има нужда от своите герои", подчерта кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Русенецът се включва в състезанието отново с кауза – справянето с един от най-големите проблеми на нашето време – глобалното затопляне. А неговата заявка е категорична.

Решението за отпускането на сумата ще бъде взето на 17 Юни, а състезанието в Русия ще се проведе в дните от 18 до 22 август тази година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари