Русенец меси хляб и го раздава на хора в нужда из целия град

9
Издирват пенсионери или самотни русенци чрез анкетни карти
Издирват пенсионери или самотни русенци чрез анкетни карти Видео: БНТ

Вече шест месеца русенец меси хляб със средства от доброволци и го раздава на хора в нужда из целия град 

Инициативата на Антон Партинов и доброволческия център „Трапеза" набира все по-голяма популярност в дните на извънредното положение, защото екипите доставят по домовете на хората и пакетирани храни, дарени също безвъзмездно от граждани.

Антон Партинов и негови приятели решават да се погрижат за семейства в нужда. Издирват пенсионери или самотни русенци чрез анкетни карти. Всеки клиент на доброволческия център „Трапеза" им оставя адрес и телефон на познат в затруднено положение и така списъкът достига до 30 души, предаде БНТ.

През последните седмици обаче списъкът от хора за подпомагане се увеличава. Постепенно са добавени и по-млади семейства, доходите, на които рязко са паднали.

Тази инициатива стартира ноември месец, а сега в момента спазваме всички предписания на щаба-без контакт с тях. Сега в момента в извънредното положение, което сме, принципът на споделянето ясно се вижда. Всички го правят. Надявам се това нещо да продължи и след като свърши кризата, защото е най-важното, коментира още Антон Партинов.

Русенката Стойка Иванова е една от първите, които получава прясно изпечен хляб в дома си. Казва, че оценява този жест, но за нея е важно и друго.

В дните на Светлата седмица доброволците и хората, на които помагат, са заредени с много вяра и очакване за по-добро.

Доброволците от център „Трапеза" имат и своя фейсбук група, в която обсъждат и споделят идеи. Събрали са близо 400 последователи. Отворени са за нови идеи и да изслушат всеки, който им предложи помощта си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари