Бързо производство срещу шофьора, катастрофирал на булевард "Христо Ботев"

1

Бързо производство е образувано срещу шофьора, катастрофирал с лек автомобил „Ситроен“ в петък срещу събота.

Както Dunavmost.com писа, инцидентът възникна на 5 юли около 23:10 часа на булевард "Христо Ботев", на около 10 метра преди пътен възел с булевард "България", в посока центъра на града.

Служителите на реда, изяснявали инцидента са документирали, че в условията на ясно време и суха пътна настилка лек автомобил „Ситроен“ с ямболска регистрация, управляван от 47-годишен русенец, след като не е съобразил скоростта си на движение с широчината на пътното платно и релефа на пътя, се е отклонил вдясно, блъскайки се в тротоар, след което отново вдясно е напуснал пътното платно, завъртял се е и се е блъснал със задната лява страна на колата в метален стълб от тролейбусната мрежа.

След катастрофата шофьорът и 5-годишно дете, пътувало в колата, са били откарани в болница за преглед, където на 47-годишния са установени фрактури на прешлени и разкъсно-контузна рана в областта на слепоочието, а на детето контузия на лицето. Мъжът е бил изпробван за алкохол, като уредът е отчел 0,99 промила. В хода на проверката е установено, че регистрацията на автомобила е била служебно прекратена, считано от 11.02.2019 г.

За извършените нарушения на шофьора са съставени актове по ЗДВП. По случая в сектор „Пътна полиция“, срещу 47-годишния, е образувано бързо производство за престъпление.

Намачканият автомобил и останките от него все още стоят на булеварда. Хората питат колко време е нужно на институциите да разчистят тази купчина ламарини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари