Русенец е най-добрият щангист на България за 2018 година

1

Двама русенски щангисти оглавиха класацията „Най-добър щангист на България“ за 2018 година.

Отличието за най-добро представяне през изминалата година отиде при 17-годишният Ангел Русев. Негов подгласник стана съотборникът Стилян Гроздев. И двамата млади щангисти са състезатели на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе, където техни треньори от години са Кръстина и Радослав Атанасови.

Припомняме, че Ангел Русев стана европейски шампион до 17 г., а при мъжете се нареди на пето място на европейско първенство и шести на световното в Ашхабад, където подобри пет световни рекорда в своята възрастова група. Ангел е сред номинираните и за Най-добър млад спортист на България до 19 години.

Стилян Гроздев и Георги Шиков, които се наредиха на второ и трето място станаха европейски вицешампиони за мъже на европейското първенство, което се проведе през пролетта в столицата на Румъния Букурещ.

Годишните награди на Българската федерация по вдигане на тежести бяха обявени и връчени на тържествена церемония. Наред със състезателите бяха отличени и най-добрите треньори. Сред тях беше и един от двамата треньори на Ангел Русев и Стилян Гроздев – Радослав Атанасов. 

На тържеството на БФВТ бе отбелязана и годишнината на един от най-великите в българския спорт – двукратният олимпийски Нораир Нурикян. Юбилярят благодари за поздравленията, а вечерта завърши с традиционните снимки и пожелания за успешна нова година, през която най-важно ще е спечелването на пълен брой квоти за Олимпиадата в Токио 2020.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари