Русе ще бъде домакин на международно речно изложение

1
Родният ни град ще посрещне експерти в областта на водния транспорт
Родният ни град ще посрещне експерти в областта на водния транспорт

Русе ще се превърне в притегателно място за експертите в областта на водния транспорт през месец април следващата година.

Това стана ясно на среща на партньорите по проект “DBS Gateway Region” в периода 13-15 ноември 2018 г. в гр. Нови Сад, Сърбия, пише Maritime. Събитието “River show” ще бъде организирано от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ и на него ще бъдат представени постигнатите резултати по международния проект, който набира все по-голяма сила и популярност.

В Нови Сад представителите на ДППИ се срещнаха със свои колеги от Австрия, Унгария, Хърватия, Румъния, Сърбия, Украйна и България. Водени от максимата „Заедно можем повече“, международните експерти дискутираха и разработването на т.нар. „Платформа за сътрудничество“ между заинтересованите страни, в рамките на която ще се постигне устойчивото развитие на региона. Беше обсъден и финалният документ по проекта „Пътна карта за региона ДунавЧерно море“. За да обменят опит и добри практики, експертите посетиха пристанище Нови Сад и хърватското пристанище Вуковар.

Реализацията на проект „Регионално и транспортно развитие на региона ДунавЧерно море към транснационален и многопристанищен регион – портал към Каспийския регион и Далечния изток“ /DBS Gateway Region/ е насочена към подобряване и развитие на един от основните фактори за конкурентност на българската икономика – водния транспорт. ДППИ участва активно в проектa, съфинансиран по Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“. Водещ партньор е Регионалното правителство на Долна Австрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари