Русе се обединява в помощ на 6-годишната Яница

3
За лечението на момичето е нужна голяма сума, която семейството не може осигури
За лечението на момичето е нужна голяма сума, която семейството не може осигури Видео: Bulgaria ON AIR

Русе се обединява да помогне на 6-годишната Яница, която е диагностицирана с рак.

За лечението на момичето е нужна голяма сума, която семейството не може осигури.

След оплаквания от главоболие и множество изследвания - на 6-годишната Яни е поставена диагнозата "тумор в мозъка".

"Яни е едно прекрасно слънчево дете, много лъчезарно, щуро и искаме да си върне детската усмивка", сподели Наталия Недялкова, предава Bulgaria ON AIR.

Все още не е ясно каква сума ще е необходима за лечението на Яница. Предстои ѝ лечение в Кьолн.

За 4 дни много хора се включват към събирането на средства. Кутии за събиране на дарения вече са поставени в няколко обекта в Русе.

"Децата се включват с рисунки, кой с каквото може, с играчки в благотворителната кауза. Имаме магазин, в който сме поставили кутия. Собственоръчно сме си я направили, защото са скъпи и по-добре да се дадат за Яни. Всички учители се отказват от букетите от нашата градина, предпочитат паричките да бъдат за нея" разказва Наталия.

В помощ на Яни е създаден благотворителен базар във Facebook, който много бързо се разраства. 

"В момента в дарителската сметка има 55 000 лева и по пей пал има около 2300 евро. Аз ще кача снимки на сумите да се виждат, за да бъдат спокойни хората, че средствата отиват там, където трябва", обясни Даниела Йорданова, която е организатор на благотворителния базар

Яница е дете на изкуството, тя има талант да рисува. Затова певицата Тереза Тодорова и нейни приятелки решават да организират благотворителен концерт на 3 юли.

"Представлението ни не е на 100% сигурно, защото не виждаме подкрепа от страна на изпълнителите. С много ПР-и водим преговори, но получаваме откази, или отлагане, тъй като всеки сега е започнал да ходи по участия", каза Еси Феимова.

На 1 юни на централния площад в Русе като част от програмата за детския празник е организиран флашмоб от танцово студио. Там в шапки ще се събират средства за каузата.

"Аз съм особено щастлива, че това е не само наша инициатива, а е и на самите деца, защото, когато възпитаваме бъдещето си да помага, е изключително важно. Когато деца  помагат със собствения си труд за лечението на едно дете, това означава, че ние изграждаме едно изключително здраво общество", заяви ръководителят на "Freedom Dance Studio” Анита Асенова.

Към каузата се присъединиха много организации. От футболен клуб "Дунав"( Русе) също обявиха, че мачът, който предстои в неделя с "Интер" (Добрич), също ще е благотворителен и парите от билетите ще се преведат в сметката на Яни.

Да помогнем на Яни!
Яница Петрова Карачорова
Банка ОББ
гр.Русе
BG86UBBS80021018888650 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари