Русе посрещна европейския шампион Ангел Русев

0

Русе посрещна европейския шампион по вдигане на тежести Ангел Русев.

Русенецът Ангел Русев стана европейски шампион по вдигане на тежести при юношите в категория до 55 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки до 20 и 23 години в Букурещ.

Русенецът, който е възпитаник на школата на ТСК и се подготвя от години от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, успя да събере двубой от 243 килограма и се окичи напълно заслужено със златния медал. Днес, шампионът беше посрещнат официално в залата по щанги на ТСКРусе в спортен комплекс „Ялта“. 

Ангел Русев, който преди няколко месеца стана европейски вицешампион при мъжете, излезе на състезателния подиум във втория ден на първенството, което се провежда в Букурещ. Да го подкрепят в залата, където се провеждаше състезанието дойдоха група русенци, които развяваха родния трибагреник. Младият щангист беше извеждан на състезателния подиум от един от своите лични треньори – Радослав Атанасов. В първото движение – изхвърляне Ангел Русев завоюва бронзов медал след успешен опит на 107 килограма. Във второто движение, русенецът записа успех на 136 килограма.

Ангел и класиралите се в призовата тройка щангисти получиха своите медали от шефът на българската федерация по щанги Неделчо Колев, който беше сред официалните гости на първенството.

В първия състезателен ден на подиума излязоха още две възпитанички на школата на ТСК. При дебюта си на подобен форум Стиляна Маринова се класира шеста в крайното класиране с общ двубой от 131 килограма в категория до 45 килограма  /58 кг. в изхвърлянето и 73 килограма в изтласкването/. Надежда Мей Нгуен се класира пета в крайното класиране в категория до 49 килограма с общ двубой от 159 килограма /68 кг. в изхвърлянето и 91 кг. в изтласкването/.

На 21 октомври на състезателния подиум в Букурещ ще излезе и четвъртият русенски състезател от школата на ТСК, който ще защитава родния трибагреник - Стилян Гроздев, който ще се състезава в категория до 69 кг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари