Русе получи награда за отлично партньорство от руския си побратим Волгоград

1

Община Русе беше удостоена с награда за активни партньорски връзки от побратимения през 2000 г. Волгоград.

Това се случи на 11-тата среща на побратимените градове от България и Руската Федерация, организирана онлайн от Националното сдружение на общините в Република България.

Във фокуса на събитието бяха новите реалности пред местните власти след ковид-кризата, дигитализацията на услуги, икономическите мерки и подкрепата на уязвими групи.

На дневен ред е и възстановяването на туризма, както и мерките за предстоящия туристически сезон.

Специално приветствие към Русе бе отправено от името на кмета на Волгоград Роман Гребенников.

Наградата за топлото приятелство между двата града бе обявена от Сергей Ушаков, отговарящ за международните и регионалните отношения.

Поздрав към побратимения град изпратиха заместник – кметът на Русе Златомира Стефанова и директорът на дирекция „Международни политики, стопански дейности и анализи“ в Община Русе Ивайло Кадишев.

На работна среща в общината днес ще бъде обсъдено и отбелязването на 60-ия юбилей от побратимяването на Русе с френския град Сент Уан, който е през септември.

Кметът на Русе Пенчо Милков е провел и разговори с кмета на украинския град Измаил за сключване на договор за сътрудничество.

Община Русе работи за създаване на условия за бизнес партньорство и активизиране на отношенията си с побратимените градове, които са били неглижирани през последните години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари