Русе отбеляза 112 години от Независимостта на България

2

Председателят на Общински съвет – Русе Иво Пазарджиев беше сред официалните лица на тържествената церемония в Русе по случай 112-годишнината от обявяването на Независимостта на България.

На церемонията присъстваха Областният управител на Област Русе Галин Григоров, кметът на Община Русе Пенчо Милков, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, зам-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев, генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Гормов, народните представители Крум Зарков, Георги Стоилов и Бюрхан Абазов, зам. областните управители Валентин Колев и Свилен Иванов, ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн Христо Белоев, офицери, сержанти и войници, граждани и гости на града.

След словото на Областния управител се отслужи благодарствен молебен на Паметника на Свободата в Русе, с което последва и поставяне на венци и цветя.

Интересен факт е, че първото честване на Деня на Независимостта в Русе се е случило преди близо 20 години под инициативата на тогавашния Областен управител Йордан Борисов и ВМРО

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари