Русе остава в "червената зона"

1
Областта отбелязва значителен спад в 14-дневната заболеваемост от COVID-19
Областта отбелязва значителен спад в 14-дневната заболеваемост от COVID-19

Областта отбелязва значителен спад в 14-дневната заболеваемост от COVID-19

По-малко са новозаразените с COVID-19, но и по-малко са оздравелите през изминалата седмица отколкото през предходната.

Това сочат обобщените данни на Регионалната здравна инспекция. За периода от 28 декември до 3 януари включително в област Русе са установени 208 нови случая на коронавирус, което е със 113 по-малко отколкото за седмицата между 21 и 27 декември, когато случаите бяха 321. Въпреки това по показател 14-дневна заболяемост регионът остава в т.нар. червена зона. Към вчерашна дата индикаторът показва 244.6 потвърдени случая на 100 000 души население, а през предходната седмица той беше 407. Независимо от спада на установените нови случаи в областта от Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички противоепидемични мерки.

Най-много излекувани през миналата седмица бяха отчетени на 31-и, когато за едно денонощие оздравелите бяха 125. Така за периода от 28 предходния месец до вчера от COVID-19 бяха излекувани 548 души, което е с 144-ма по-малко отколкото през предходната седмица, когато оздравелите бяха 692-ма. Също така през изминалата седмица 21 човека с доказана коронавирусна инфекция починаха, което е със седем по-малко отколкото през предходната. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са 7326, като активните случаи са 840. Броят на излекуваните достигна 6109, а починалите станаха 377 на възраст между 27 и 91 години.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 11 ноември – 218. От друга страна положителен рекорд беше поставен на 8-и декември, когато в рамките на 24 часа преборилите заболяването бяха 403-ма.

Необходимо е да бъде отбелязано, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 28 декември до 3 януари включително.

От Областния оперативен щаб информират още, че постоянно продължават да се извършват проверки за спазване на наложените противоепидемични мерки на територията на всички общини в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари