Русе остана без парно в най-студения ден от годината

1
Аварията на Топлофикация засяга целия град
Аварията на Топлофикация засяга целия град

В най-студения ден на годината Русе остана без парно и топла вода.

Аварията на Топлофикация засяга целия град. Английската гимназия върна учениците си вкъщи, докато парното не бъде пуснато.

Топлоподаването е спряно от снощи. Аварията е в един от топлоизточниците, твърдят от Топлофикация и се надяват в следобедните часове да отстранят повредата. Това обаче е поредното спиране на парното и топлата вода в града през студения януари. Русенци недоволстват, че плащат високи сметки за услуга, която е некачествена. От Топлофикация до момента не съобщават дали абонатите ще бъдат компенсирани, предава БНТ.

Над 17 000 абонати от Русе за пореден път останаха неприятно изненадани от Топлофикация и изкараха на студено нощта.

"Аз очаквам, че когато се прибера от работа, ще имам затоплен апартамент, оказва се, че плащам единици, които през това време отчита топломера, а нямам топло помещение и топла вода. Търся алтернатива, плащам допълнително сметки. Това е нещо системно, ако е еднократно добре, но вече системно е дразнещо. Докато тези аварии се случват, ние нямаме никакви компенсации в месечните сметки, дори доколкото знам обмислят увеличение на това потребление, което аз не получавам", казва Виолина Христова.

Здравните заведения също са без парно. Белодробната болница се спасява с климатици. Ръководството се притеснява от една страна дали ще издържи инсталацията, а от друга от високата сметка за ток, която ще плати.

Английската гимназия върна учениците си вкъщи. Часовете се провеждат онлайн.

"Нашите деца тази сутрин бяха разходени до училището Английска езикова гимназия в Русе при минус 6 температура навън. От 4-ти до 6-ти нямахме парно, защото имаше генерална голяма авария на основен тръбопровод. Сега отново сме без парно и без топла вода. Никакъв алтернативен вариант нямам, освен електричеството, което с всеки изминал ден поскъпва, както и парното. Ние плащаме услуга, която не получаваме", казва Диана Иванова, родител.

От Топлофикация отказаха коментар пред камера, но директорът Севдалин Желев обясни, че повредата е отстранена, а пълното възстановяване на топлоподаването се очаква в следобедните часове.

Топлопроводите в града са над 80 км и често излизат извън строя. Те са стари и амортизирани, но трудно могат да бъдат подменени, защото само един километър струва над 1 милион лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Значи
    До тая Жана Вие сте живяли в коптор и освен това работите в администрацията на Топлофикация
  • 3
    8
    РУСЕНЕЦ
    В ГОДИНИТЕ НА НАРОДНА ВЛАСТ БЕШЕ ПАРНО.НЕ БЕШЕ ВЪЗМОЖНО ДА СИ СЛОЖИШ РЪКАТА ВЪРХУ РАДИАТОРА,А СЕГА Е САМО ИМИТАЦИЯ ЗА ПАРИ.А НЕУСТОЙКА ЩЕ ИМА ЛИ?
  • -2
    7
    метролог
    Г-жо редактор как разбрахте че днес е най-студения ден от годината?
  • 5
    6
    Един
    климатик за един месец прави 40 лв ток на отопление , един бойлер прави 25 лв ток на месец, сметнете си сами тока за повече климатици 1 кубик топла вода е 12 кинта , един човек / ако се къпе де / прави 2 кубика на месец+ топлата вода в кухнята + парно 150-200 лв + топла вода платена и като студена и става една прекрасна цифра .... Добре , че редовно спират парното и топлата вода , че ако има всеки ден няма да можем да си платим сметките
  • 2
    5
    Жана
    Точно така. Преди 5 години бяхме на два климатика, акумулираща печка и бойлер. Плащахме луди сметки над 300 лв за студено и ограничено количество топла вода. Вярно е, че жилището беше на под наем на първи етаж и без изолация и със стара дограма. Всеки да си прави сметката. Не сте малоумни. BTW - Сега сме на ТЕЦ и сме супер доволни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари