Русе е обгазен предизборно!

6

Сигналите за обгазяване на град Русе вече не са новина.

Ако до скоро хората обвиняваха "Монтюпе" като главен източник на замърсяване, то сега недоволството е насочено към ТЕЦ “Русе - Изток”.

Мирослав Малчев е споделил в социалната мрежа няколко снимки на димящи комини и алармира, че гъст дим се стели над града.

"РУСЕ Е ОБГАЗЕН ОТ ТЕЦ ИЗТОК!!!

През целия ден 02.09.2019 г, гъст дим се стели над града. Множество сигнали са подавани към РИОСВ Русе. Сега часът е 18:35 и продължава да обгазява града. Моля, гражданите да си затворят прозорците! Нивата на ФПЧ са над нормите!!!", алармира г-н Малчев.

Днес получихме отново сигнал от друг гражданин: "Тази сутрин, за пореден ден, ТЕЦ Русе бълва хомогенен черен дим, който се разстила над Гюргево и Русе".

През последните години, институциите неглижираха проблема с мръсния въздух и дори използваха политически похвати за да потушат недоволството, но без да се предприемат каквито и да било ефективни мерки за справяне със замърсяването.

В навечерието на местните избори обаче, някой от по-хитрите "играчи" решиха да яхнат вълната на недоволството в Русе.

"След Нова година русенци ще забравят неприятните миризми"

Това заяви областният управител на Русе Галин Григоров, който е един от възможните кандидати за кмет на Русе

"Екологичният проблем е изключително сериозен, но в крайна сметка успяхме да накараме "Монтюпе" да направи сериозни инвестиции и към момента вече се изграждат биофилтри, така че смятам, че след нова година русенци ще забравят неприятните миризми.", казва г-н Григоров в интервю пред русенски ежедневник.

Политическото заиграване на Галин Григоров с болната тема на русенци предизвика вълна от недоволство и негативни реакции в социалната мрежа. 

Русенци не са за подценяване и добре разбират, че някой иска да ги "подхлъзне" с предизборни обещания, зад които няма воля за ефективна промяна. Защото проблемите със замърсяването няма как да бъдат решени, когато политиците обслужват частни и корпоративни интереси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари