Румен Спецов: Не са установени нарушения за имоти на висши държавни служители

0
Той отказа да посочи кои лица са били проверявани
Той отказа да посочи кои лица са били проверявани Снимка: БГНЕС / Архив

„Говорихме за това, което е подадено към НАП за проверка на базата на предварителна информация, която е изготвена от ДАНС до главния прокурор, има постановление за извършване на проверки на конкретни физически лица, които заемат висши държавни длъжности”.

Това каза директорът на НАП Румен Спецов, по повод разследването за имоти на държавни служители в чужбина, след като бе изслушван от депутати, предаде  БГНЕС.

Проверките са приключили през 2020 и 2021 година. Не са установени сериозни нарушения.

Проверките са приключили отдавна, защото писмата и конкретните случаи са през 2019 година, проверките са приключили през 2020 и началото на 2021. Не са установени нарушения. 38 лица са проверени и не е открито нарушение. Лицата, които са подадени към НАП за проверки е установено, че има разминаване между декларираното имущество, дохода и банковите сметки. Ще ви дам пример, дадено лице е било длъжно да декларира банкова сметка в чужбина с 10 000 евро, но тя не е декларирана и съответно КПКОНПИ установява това нещо, но в хода на проверката е установено, че са от друга конкретна дейност, което не означава, че са с неизяснен произход”, обясни директорът на приходната агенция.

Той отказа да посочи кои лица са били проверявани.

„В НАП са дошли конкретни сигнали, които вече са били открити от ДАНС. Ние изследвахме техния произход. Ще се въздържа да посочвам лица“, каза той.

Спецов съобщи, че проверките по „Барселонагейт” продължават.

„По „Барселонагейт” проверките продължават за конкретни лица. Ще приключат, когато получим цялата информация. Не всичко, което идва от чужбина, идва с необходимата скорост“, добави той.

„Всички сигнали и цялата информация се проверява, ако има обстоятелства, които не са били известни, ще бъдат проверени“, уточни Спецов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    А какво стана с фирмата на Спецов, с милиони задължения и продадена на клошар? Да, промяната продължава!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари