Румен Радев: Всеки има право на свободен избор, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме

1
„Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки“, апелира Румен Радев
„Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки“, апелира Румен Радев Снимка: БГНЕС / Архив

"Всеки е свободен сам да взема решение за своето здраве, но ваксините са единствената защита, с която разполагаме в момента, и това се потвърждава от всички статистики на постъпили в болница и на починали. Потвърждава се и от държавите, които напреднаха с ваксинацията и вече се отварят за пълноценен обществено-икономически живот"

 Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за овладяване на разпространението на коронавируса у нас.

Държавният глава заяви, че мерки се предприемат ежедневно и призова всеки като част от обществото да вземе свободно своето решение с отговорност към себе си и околните. „Ние няма да принуждаваме никой да се ваксинира, но пунктове за ваксинация има навсякъде, така че мислете за себе си и за своите близки“, апелира Румен Радев.

В отговор на въпрос за високите цени на електричеството и газа президентът Радев заяви, че проблемът е общоевропейски, а страната е единствената, която има предимството битовите потребители да не са на свободния пазар. „Ние трябва да въведем такива механизми, че от новата година, когато регулаторът ще променя цените, да защитим максимално българските граждани и върху това се работи“, заяви президентът. Той определи като далновиден ход на служебното правителство чрез предложената актуализация на бюджета да се разшири обхватът на енергийно бедните и да се повиши стойността на компенсациите, които хората вече получават.

"По повод механизмите спрямо бизнеса президентът посочи, че са необходими бързи и категорични мерки и затова е инициирал вчера среща с всички засегнати страни. „Без диалог няма как да се случи. Вчера се чуха много добри предложения, обединихме се около ясен консенсус, че трябва да защитим по най-добрия начин интересите на българските граждани и на бизнеса с акцент върху малки и средни предприятия. Така че очаквам в най-скоро време да бъдат взети всички възможни решения в рамките на закона“, заяви Румен Радев и подчерта, че ситуацията е сложна и предвид факта, че служебното правителство не може да променя закони.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари