Румен Радев: Време е Борисов да се кандидатира за президент

1
Крайно време е да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ, каза държавният глава
Крайно време е да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ, каза държавният глава Видео: NOVA

Според президента Румен Радев е редно Бойко Борисов да се кандидатира за президент.

Това коментира държавният глава в отговор на въпрос, че все още никой от основните му опоненти не е излъчил свой кандидат за президент, предава БТА.

"Вижте само с какви аргументи излизат - да не се "стреляло" по тях. Крайно време е г-н Борисов да престане да използва своята партия като щит и да защити честта ѝ като се кандидатира за президент", каза Румен Радев.

След всички изговорени приказки и предизвикателства мисля, че това е логичният изход, каза още президентът Радев.

Румен Радев заяви, че на предстоящите президентски избори разчита на подкрепата на всички българи, които истински желаят промяна и искат България да бъде нормална, демократична, свободна и модерна държава.

На въпрос президентът поздрави служебното правителство, че, по думите му, е започнало да въвежда ред в хаоса в енергетиката, насаден от предишните управляващи и да обезврежда заложените от тях мини. Има още много работа, така че да се намерят верните решения, да се отстранят една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система, каза Радев. Първите резултати вече са налице - трета поредна седмица цените на тока в България са едни от най-ниските в Европа и това е заслуга именно на служебното правителство за неговите бързи и отговорни действия, каза още президентът.

Попитан дали служебният вътрешен министър Бойко Рашков съгласува своите акции срещу търговия на гласове, Радев каза, че не се меси в работата на нито един министър, но очаква МВР и службите да продължат да работят решително и да защитят честността и на предстоящите избори. Грозното явление "купен вот" няма място в една демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него, коментира още Радев.

На въпрос Румен Радев потвърди за състояла се среща между него и управляващият директор на МВФ Кристалина Георгиева. Да, поиска работна среща, беше някъде в началото на септември, посочи Радев и допълни, че на нея Кристалина Георгиева е споделила какви са световните тенденции в икономиката, развитието на инфлацията и какви могат да бъдат евентуално последствията за България.

Държавният глава участва днес в откриването на новата учебна година в Минно-геоложкия университет "Св.Иван Рилски" в София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари