Румен Радев: Свободата е най-силният имунитет срещу всички политически вируси

1
Президентът подчерта, че днешните поколения трябва да бранят без комплекси своите права
Президентът подчерта, че днешните поколения трябва да бранят без комплекси своите права

Президентът подчерта, че днешните поколения трябва да бранят без комплекси своите права

В днешните неспокойни времена, когато се променят граници, когато оръжията често заглушават международното право, е важно всички български политици да бдим над суверенитета на родината. Това заяви президентът Румен Радев по време на своето слово преди тържествената заря-проверка по случай 3 март в София.

„Някои поколения имаха жестоката участ да бранят Родината с оръжие, други съзидаваха Отечеството. Призванието на днешните поколения е да отстоят демокрацията, за която мечтаехме и към която крачехме в близкото минало. Да си възвърнат свободата на словото. Да бранят без комплекси правата си на европейски граждани“, подчерта Радев, цитиран от bTV.

Той отново направи препратка към според него погрешно отменения официален ритуал на Шипка заради риск от заразни болести и заяви: Свободата е най-силният имунитет срещу всички политически вируси“.

По думите му българската признателност към „нашата освободителка Русия“ и към всички, приели свободата ни за своя кауза „не зависи от политическата конюнктура, а е проба за нашето достойнство като народ“.

„Често споменаваме независимостта и свободата заедно. Ако независимостта се постига с оръжие, то свободата се гарантира от Конституцията и законите. Законите са над всички нас, над всеки гражданин, над всяка амбиция и над всяка институция“, категоричен беше държавният глава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари