Румен Радев се срещна с френския писател Ерик-Еманюел Шмит

0

Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 с френския писател Ерик-Еманюел Шмит, който е сред най-четените френскоезични автори и драматурзи в света.

Ерик-Еманюел Шмит е на посещение в България по случай отбелязването на 70-годишнината на големия български актьор и директор на Народния театър „Иван Вазов“ Мариус Донкин. В срещата с Шмит участва и съпругата на държавния глава Десислава Радева.

Влиянието на дълбоките социални, политически и икономически трансформации в Европа върху културните възприятия на европейските народи и еволюционните и революционни подходи към случващото се на Стария континент бяха сред темите на разговора.

Съвременният човек наистина е изправен пред дилемата да бъде оптимист по време или по място, в което да търси своето бъдеще, припомни държавният глава думите на Ерик-Еманюел Шмит. Румен Радев добави, че никой не може да постигне истинския мир, където и да отиде, ако не го е намерил първо в себе си.

По думите на Ерик-Еманюел Шмит европейската политика трябва не само с думи, но и с реални действия да върне оптимизма на гражданите. Има битки, които никога не могат да се спечелят напълно, но винаги трябва да се водят и една от тях е битката на интелигентността срещу глупостта. В подобна ситуация не победата е красива, а причината да се води самата битка, посочи още Ерик-Еманюел Шмит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари