Румен Радев не приема оставката на главния секретар на МВР

1
Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава
Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава Снимка: БГНЕС

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава

Президентът Румен Радев не приема подадената оставка от главния секретар на Министерството на вътрешните работи Петър Тодоров, съобщиха от прессекретариата на държавния глава, предаде БТА.

Националната сигурност и МВР не могат да стават заложник на кратковременни конюнктурни политически амбиции, е позицията на държавния глава, след като се запозна с внесените в президентската институция документи от Министерството на вътрешните работи и с депозираната оставка от главен комисар Петър Тодоров.

Главният секретар на МВР и заместникът му Станимир Станев подадоха оставка преди два дни, след като полицай пострада тежко след гонка между служители на реда и бус с мигранти по автомагистрала „Тракия“. Бусът, превозващ 12 сирийски мигранти, се удари, след преследване от органите на реда, в полицейски автомобил, спрял встрани на пътя на околовръстното шосе на София.

Президентът Румен Радев не приема главен комисар Петър Тодоров да понесе отговорност за натрупаните през изминалите години проблеми в системата на МВР, за преодоляването на които работи от назначението си през август 2021 г. Професионалното ръководство на МВР не си затваря очите пред проблемите и не се опитва да ги прикрие, а работи за тяхното решаване, е позицията на държавния глава.

По-рано днес, пред журналисти във Враца, президентът коментира и призивите за оставка на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Румен Радев посочи, че не е в правомощията на партиите да искат оставка на служебен министър. Президентът призова политическите сили да направят редовно правителство и след това да искат оставки. Според него в момента МВР прави необходимото, за да запълни дефицити, които са налагани в работата му с години и сега тръгва към един оздравителен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари