Румен Радев: Ако партиите са единодушни, че искат избори – мандатите ще се извъртят бързо

0
Президентът допълни, че още днес ще се произнесе за оставката на главния секретар на МВР
Президентът допълни, че още днес ще се произнесе за оставката на главния секретар на МВР

Президентът допълни, че още днес ще се произнесе за оставката на главния секретар на МВР

„Ако партиите са единодушни, че искат избори – няма проблем. Мандатите могат да се извъртят много бързо“, каза президентът Румен Радев в коментар за bTV по актуални теми от Враца.

По думите му трябва да стане ясно, че българският парламент има да свърши важна работа и да се приемат закони сега, а не през лятото.

„Дадох достатъчно време и за работа по законите, и за диалог. Партиите да приемат своята отговорност“, призова Радев.

На въпрос дали ще поиска оставката на Иван Демерджиев по повод проблемите с миграцията, президентът отговори така: „Как партиите може да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и да си искат оставките“.

Президентът допълни, че още днес ще се произнесе за оставката на главния секретар на МВР, а другата седмица ще повика за консултации „Български възход“ на Стефан Янев.

Президентът коментира и поредното нападение срещу културния център в Охрид.

„Това е недопустим вандалски акт на агресия, която се насажда от десетилетия. Ръководството на РСМ и обществото трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи. Това е единственият начин“, каза президентът Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари