Румен Овчаров: Войната вътре в партията провали Корнелия Нинова

0
"Няма причини Корнелия Нинова да не води преговори от името на БСП за съставяне на правителство", каза бившият енергиен министър
"Няма причини Корнелия Нинова да не води преговори от името на БСП за съставяне на правителство", каза бившият енергиен министър Видео: NOVA NEWS

"Новите политици имат желание да слушат експерти", каза още бившият енергиен министър

"Корнелия Нинова би трябвало сега да е големият победител, тя спечели и вътрешнопартийна битка. Нейната политика вече е възприета от цялата държава, но всъщност това доведе до най-лошите резултати на БСП. Тя направи грешки, това изтощи партията и нея. Избирателите не асоциираха БСП с промяната. Войната вътре я провали", това каза по NOVA NEWS Румен Овчаров, член на НС на БСП, бивш енергиен министър.

Той добави, че с преизбирането на президента Радев е изпълнена задача номер едно, втората е да се състави правителство и ако това не се случи, може да се "даде въздух" на онова, срещу което е имало борба и протести.

"Няма причини Корнелия Нинова да не води преговори от името на БСП за съставяне на правителство. Темите Северна Македония и Истанбулската конвенция няма да са препъникамъните за съставяне на ново управление", категоричен е Румен Овчаров.

Според него чак сега хората започват да осъзнават, че гаврата с природата е необратим процес, но допълни, че и гаврата с човешката природа - също е такъв.

"Несериозно е да се твърди, че Румен Радев се опитва да узурпира цялата власт, и то от човек, който държеше всички лостове в ръцете си, без Президентството", каза още социалистът.

"Новите политици имат желание да чуват експерти. Това не бе така с предишното управление", отчете Овчаров.

Относно предстоящото в енергетиката, Румен Овчаров заяви, че в следващите 20 години не трябва да се говори за живота на пети и шести блок на АЕЦ "Козлодуй". Той призна, че затварянето на „Мариците“ е неизбежно.

Според него няма да има проблем с високи сметки за ток в началото на 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари