Румънска фирма ще чисти снега от Дунав мост тази година

3
Съгласно подписан протокол между България и Румъния зимното поддържане на съоръжението се осъществява на ротационен принцип
Съгласно подписан протокол между България и Румъния зимното поддържане на съоръжението се осъществява на ротационен принцип Снимка: БГНЕС / архив

Румънска фирма ще отговаря тази година за снегопочистването на Дунав мост при Русе и Гюргево, съобщиха от областната администрация в Русе.

Съгласно подписан протокол между България и Румъния зимното поддържане на съоръжението се осъществява на ротационен принцип, като осигуряването на инертните материали е отговорност на всяка една от страните.

За да няма струпване на Граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост“, е създадена организация при необходимост леките и тежкотоварните автомобили да бъдат спирани в някои от съседните области.

Общо 93 снегопочистващи машини ще поддържат републиканската пътна мрежа тази зима в Русенско. Общините на територията на областта също имат сключени договори или са в процес на сключване с фирми, които ще се ангажират с чистенето на снега. Доставят се и необходимите инертни материали, луга и сол.

Актуализирани са списъците с болни на хемодиализа. 117 от тях са на лечение в УМБАЛ „Канев“ в Русе и 17 – в МБАЛ „Юлия Вревска“ в град Бяла. Техниката за превозването им при евентуална тежка зима е в готовност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари