Румъния започна нови преговори за завода на Volkswagen

0
Новината е била обявена днес от търговския министър Стефан-Раду Опреа
Новината е била обявена днес от търговския министър Стефан-Раду Опреа

Румъния е започнала нови преговори с Volkswagen, след като германският автопроизводител обяви, че е отложил окончателното решение дали да построи новия си завод за Източна Европа в Турция, пише Reuters.

Новината е била обявена днес от търговския министър Стефан-Раду Опреа, който е пояснил, че дискусиите за завода са били рестартирани още вчера.

Говорител на Volkswagen вчера обяви, че концернът е отложил своето окончателно решение заради международните критики към Турция, която стартира военна операция в Северна Сирия. Германският производител се опасява, че ако в такъв момент реши да построи новата си фабрика в югоизточната ни съседка, това ще засегне много негативно имиджа му.

На фона на отлагането на решението развиващите се икономики в Източна Европа отново започват борба да станат домакин на инвестицията.

„Започнахме нови преговори с Volkswagen Group. Румъния вече има много добро досие в техническата област и нямаме проблем с работната ръка“, заявил е пред журналисти Стефан-Раду Опреа.

В момента Румъния е дом на автопроизводителите Dacia, който е собственост на френската компания Renault, както и на Ford Romania.

България също продължава да се бори за германската инвестиция. Днес почетният председател на автомобилния клъстер Росен Плевнелиев обяви, че страната ни е готова да удвои размера на държавната субсидия за Volkswagen - от 135 млн. на 260 млн. евро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари