Росен Рапчев: Джигит, "летящ" с 270 км/ч, разчита на „руска рулетка"

0
Над 6000 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол от началото на годината
Над 6000 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол от началото на годината Видео: БНТ

Две отсечки, на които ще се отчита средна скорост на движение, вече са готови и работят в тестови режим. Най-бързият автомобил, засечен по нашите магистрали, се е движел с 277 километра в час. От началото на годината над 6000 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол, а близо 2000 - дрогирани.

Летящият с близо 280 километра в час автомобил е засечен на магистрала „Струма". „Тракия", обаче държи първенството като ежедневно между София и Бургас с новите камери се засичат шофьори каращи като на рали, информира БНТ.

Росен Рапчев, началник- отдел „Пътна полиция" - ГДНП: Скорости над 260 - 270 километра, това са наистина ужасяващи и наистина, който управлява автомобил с такава скорост той просто разчита на „руска рулетка".

По известните като „черни отсечки" с най-много катастрофи и жертви също често се засичат рали-маниаци.

Ивайло Иванов, главен секретар на МВР: Почти на всички места се знаят къде са стационарните камери за засичане на скорост. Там се намалява и след това газ - колкото може.

Първите две отсечки за измерване на средна скорост вече са готови. Те са на пътя Пловдив - Карлово и при третия тунел на магистралата между София и Перник.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция „Национална полиция": Изградени са и функционират и въпрос на три - четири седмици е да получим лиценз от Българския институт по метрология за стандартизиране на самите измервателни уреди.

Изграждат се още две отсечки на пътя Русе - Бяла и край ловешкото село Микре. И двата участъка са в черната статистика за жертви на катастрофи. За първите седем месеца на годината над 6000 са шофьорите, които са седнали пияни зад волана.

Росен Рапчев, началник отдел „Пътна полиция" - ГДНП: По-стряскащата статистика е, че повече от 2 700, близо 2 800 водача са установени с алкохол над 1.2.

Много сериозно е нараснал броят на седналите зад волана след употреба на наркотици.

Росен Рапчев, началник отдел „Пътна полиция" - ГДНП: За първите седем месеца имаме 1879 установени водачи, които управляват след използване на наркотични вещества или техните аналози.

Още по-тревожно е ,че според „Пътна полиция" въвеждането на повече наркотестове на пътя ще увеличи значително статистиката на дрогираните шофьори.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари