Росен Даскалов е "гушнал" 200 000 лева от Община Русе

10

Росен Даскалов е новият шеф на общинската организация на ГЕРБ в Русе.

Назначението му предизвика остри реакции в русенските редици на партията на Бойко Борисов. Решението било взето късно вечерта преди два дни, без никой да знае какво се случва и изненада всички.

В декларация, приета от местната структура вчера, се посочва, че решението е нелегитимно, тъй като никога не е било подлагано на обсъждане и не е съгласувано с общинското ръководство на ГЕРБ.

"Росен Даскалов е напълно непознат като член и активист в общинската структура на ГЕРБ, няма никакъв принос към организационния живот на партията", се казва в декларацията.

Росен Даскалов обаче се оказва, че е добре познат като изпълнител на обществени поръчки на Община Русе. 

Законно и морално ли е човек, който получава пари от джоба на русенските данъкоплатци, да бъде назначаван за шеф на ГЕРБ в Русе

"Сигналът е изпратен  до етичната комисия на партия ГЕРБ", пише Сабрина Филева, която ни изпрати два документа от сайта на Община Русе на редакционната поща на Dunavmost.

Българският Илон Мъск (както стана известен в медиите през последните дни) има договор за поддръжка и ремонт на автомобилите на Община Русе на обща стойност от 204 000 лева с ДДС. Договорът е сключен на 27.09.2018 година между Пламен Стоилов, в качеството си на кмет на Община Русе и "Русе Кар" ЕАД, представлявано от Росен Даскалов.

Договорът е подписан със срок на действие от 2 години, което означава, че новият шеф общинската организация на ГЕРБ в Русе все още е изпълнител на обществената поръчка.

Какви са изводите?

1. За да станеш партиен шеф, първо трябва да усвоиш едни пари от обществена поръчки, за да може партийните структури да се запознаят с твоята личност. 

2. Всички обществени поръчки се изпълняват само от "наши" хора, които имат принос към партията. А какъв точно е приносът, може да отговори Пламен Нунев или този, който разпределя порциите.

3. Назначенията у нас стават "на тъмно" и с еднолично решение на тарторите на властта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари