Риши Сунак иска по-малко чуждестранни студенти на Острова

2
Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи, заяви говорителят на британския премиер
Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи, заяви говорителят на британския премиер

Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи, заяви говорителят на британския премиер

Британският премиер Риши Сунак обмисля ограничения за чуждестранни студенти, които пристигат в страната със свои близки и учат за "нискокачествени" образователни степени, предадоха Пи Ей Мидия, ДПА и БТА.

Нетната имиграция във Великобритания достигна рекордните половин милион души и от "Даунинг стрийт" имат планове за намаляване на общия им брой, включително ограничения за близки, с които международните студенти пристигат, както и по-труден прием в по-престижните университети.

Данните показват, че 504 000 души повече са се преместили във Великобритания, отколкото са я напуснали в периода юни 2021 г. - юни 2022 година. В сравнение с това нетната имиграция за предходните 12 месеца е била 173 000.

Информацията беше публикувана от Националната статистическа служба, според която ръстът е предизвикан от специфични фактори, сред които схемите за издаване на визи на граждани на Украйна и Хонконг, както и студентите, пристигащи от страни извън ЕС.

Лицата със студентски визи са най-голям дял от дългосрочно пребиваващите във Великобритания имигранти от страни извън ЕС - 277 000 или 39 процента, сочат данните от статистиката.

Говорителят на британския премиер потвърди желанието му да намали нивото на имиграция и обвини "безпрецедентните и невиждани обстоятелства" за рекордното увеличение.

"Обмисляме всички възможни варианти имигрантската система да сработи и това включва проблема с близките на студентите и нискокачествените образователни степени", каза още той.

Подобни действия могат да предизвикат съпротива в правителството. Министърът на финансите Джереми Хънт увери миналата седмица, че имиграцията е необходима, за да се увеличи икономическият растеж.

"Има нужда от дългосрочен план, ако искаме да намалим имиграцията, без от това да пострада икономиката", смята Хънт.

"Съзнаваме, че имиграцията ще ни е необходима за годините напред - тя ще е много важна за нашата икономика", добави той.

В министерството на образованието също би се създало безпокойство за финансирането на университетите, ако броят на чуждестранните студенти, които плащат високи такси, бъде намален.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    РАЙ НА УС
    Голям фен съм на Риши Ташак, пожелавам му след време да се издигне още и да стане крал на UK, а за кралица да си има някой фен на движението OneLove!
  • 0
    5
    sasht sa satanisti
    * не вярвайте на русофобите!!!!!!!
  • -1
    4
    sasht sa satanisti
    защо някой нормален да иска да учи в гейбритания, като там напоително ще пропагандират, че да си образен е на-великата евроатлантическа ценност, че има не само трети пол, но има 52 пола... кой ще иска да му промиват мозъка като про100$ кого, асен фасилеф, които заедно с армани сбърканяни и хадциджендерофци прокарват хомосексуалната пропаганда в България и искат да променят Конституцията на България под претекст "борбата с корупцията"! Не вярвайте на русофилите, те са изпълнители на сатанистите от гейбритания и на гейсащ!
  • 3
    3
    daskal
    Я! Черното индийче стана по-британец от британците.
  • 1
    2
    Слава Украина!!!
    Че то кой иска да ходи да учи във Великобритания? Всички се натискат да учат в Матушка Рушлямия и най-престижния Магадански университет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари