РИОСВ се занимава с незаконни сметища, а с чистотата на въздуха - друг път

0
Всяка вечер градът се обгазява от неприятни миризми, но екоинспекцията нехае
Всяка вечер градът се обгазява от неприятни миризми, но екоинспекцията нехае

67 сигнала за проблеми на територията на община Русе е получила през юли Регионалната инспекция по околната среда и водите, показва справка за дейността й, пише "Утро"

Прави впечатление увеличеният брой на оплаквания, свързани с горене на контейнери и сметища, отчитат от службата. Сред дежурните жалби място намират неприятните миризми, нерегламентираните сметища, нетипично оцветявания на води и животни в безпомощно състояние.

Със 76 предписания за отстраняване на констатирани нарушения са приключили извършените през месеца 185 проверки. Освен това екоинспекцията е съставила 19 акта и 12 наказателни постановления, с които са наложени глоби за 14 200 лева. Най-много са санкциите за незаконни сметища.

Подпалването на гори и защитени територии е престъпление, а при доказване на вина извършителите могат да получат в единия случай до 8 години затвор, а в другия - до 10 години. За това алармира полицията в контекста на стартиралия ловен сезон и сезонът, който е характерен с трудните за овладяване пожари особено в гористи местности, какъвто случай беляза уикенда с пламналата акациева гора край Бъзън.

При предизвикан пожар от ловци се спира ловуването в същия ловностопански район. Особено внимание се обръща на гоначите, които използват пиратки за подкарване на дивеча към направените засади, както и на стрелците, които използват трасиращи патрони. И в двата случая трябва да се спазват мерките за безопасната им употреба, напомнят от МВР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари