РИОСВ - Русе състави 11 акта за нарушения през септември

0
Направени са 150 проверки от инспекторите в агенцията
Направени са 150 проверки от инспекторите в агенцията Снимка: Dunavmost

Експертите на РИОСВ - Русе съставиха 11 акта за установяване на нарушения през септември. Най-много актове са за нарушения на Закона за управление на отпадъците, а 3 на Закона за защитените територии.

Общият брой на проверките е 150, на 124 обекта, от които 73 - планови, а 77 са извънредни. В рамките на осъществения контрол са дадени 73 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

От директора на РИОСВ-Русе са издадени 4 наказателни постановления, с които на физически лица и юридически лица са наложени глоби и имуществени санкции в общ размер на 4 150 лв.

През септември са наложени две текущи месечни санкции на Градските пречиствателни станции (ГПСОВ) на град Бяла за 306 лв. и на град Разград ГПСОВ-Разград в размер на 66 376 лв. за констатирани превишения на индивидуалните емисионни ограничения (ИЕО), заложени в разрешителните им за заустване.

Пълният текст на месечната справка за контролната дейност през септември е публикувана на интернет страницата на РИОСВ-Русе на адрес: http://www.riosv-ruse.org/kontrolna-dejnost.html

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари