РИОСВ - Русе имали нужда от повече хора, които да „душат“ нощем около заводите

1
Замърсяването на въздуха в Русе през погледа на РИОСВ
Замърсяването на въздуха в Русе през погледа на РИОСВ

Интервю с г-н Анатоли Станев, директор на РИОСВ - Русе и инж. Христо Милков - началник отдел "Въздух и вредни физични фактори, води, КПКЗ и ОХВ"

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че миризмата от производствените халета на фирма Линамар е същата, за която сигнализират русенци и която се усеща в Русе.

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че поверената им държавна институция не може да си свърши работата по установяване на източниците на замърсяване в град Русе, както и да предприеме мерки по преустановяване на редовните обгазявания заради българските закони, които са в съответствие с европейските.

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че българските закони не им дават право на внезапни проверки на потенциалните източници на замърсяване.

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че частни фирми изразяват съмнения в истинността на пробите, взети от държавните специалисти, и не ги признават.

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че имат нужда от повече хора, които да „душат“ нощем около заводите, и не използват наличните уреди за измерване (станцията, дадена на гр. Русе от МОСВ преди година).

Служителите в РИОСВ – Русе твърдят, че са постигнали много, тъй като не са допуснали обгазяване, подобно на хлора от Румъния през 80-те години на 20 в.

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари