РИК-Русе поиска от кмета да махне транспарантите на Венцислав Ангелов

1
Комисията е сезирана със сигнал от граждани, препратен и до ЦИК
Комисията е сезирана със сигнал от граждани, препратен и до ЦИК

Комисията е установила, че има нарушение на Изборния кодекс

Районната избирателна комисия в Русе поиска от кмета да премахне транспарантите на Венцислав Ангелов-Чикагото, разпънати на различни места в града. РИК е сезирана със сигнал от граждани, препратен и до ЦИК.

В сигнала се твърди, че има разположени агитационни материали на Венцислав Атанасов Ангелов кандидат за народен представител от партия „БНО“, които определят COVID-19 като манипулация и измама от страна на държавата, обявяват война на заразата и са против „принудително и задължително“ ваксиниране.

Комисията е установила, че има нарушение на Изборния кодекс по отношение на агитационните материали, поставени на кръстовището на бул.“Липник“ и бул. „Цар Освободител“, на градския площад в близост до Съдебната палата, на кръстовището на ул. „Киев“ и ул. „Рига“ и на други места в Русе. Те са поставени от Венцислав Ангелов в качеството му на кандидат за народен представител от партия „БНО“.

Агитационните материали трябва да бъдат премахнати, тъй като не отговарят на изискванията на чл. 183 ал. 3 и ал. 4 от Изборния кодекс.

Чл. 183. (2) Всеки агитационен материал съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията заема не по-малко от 10 на сто от лицевата площ на агитационния материал и е разположена в обособено поле. В аудио- и аудио-визуалните материали тази информация се съдържа като недвусмислено и разбираемо послание.

(3) Агитационните материали се поставят на определени от кмета места, а на сгради, огради и витрини – с разрешение на собственика или управителя на имота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари